lørdag den 4. januar 2014

Lækker og let forret

Tunmusse 

Tunmusse er en meget simpel forret at lave, og den smager himmelsk hver gang.

Tunmusse til 2 personer

1 Dåse tun i vand
½ spsk. Blødt smør
1 dl. Creme fraiche
3 tsk. Citronsaft (NB. Citron er efter smag og behag smag altid efter om der skal mere i.)
Drys salt og peber
½ Håndfuld dild.

1)  Hæld alt vandet fra tun. Hæld tunen i en skål og hak det ud med en gaffel
2) Smelt smøret, og tilsæt det tunen sammen med creme fraiche.
3) Tilsæt citronsaften, peber og salt og  bland det grundigt.
4) Tilsæt dild, enten hakket eller revet i tunmussen.

Smag på tunmussen, tilsæt evt. mere salt, peber eller citron.

Lad den stå i køleskabet i en dag før den taget i brug, det giver den tid til at sætte sig.

Serveres på et tyndt skåret hvidt baguette, eller en skøn salat.
Her ses ingredienserne
til at pynte tunmussen med


Pynt den med en lille dusk dild, citronskive, kaviar og rejer.

Her ses Tunmussen pyntet med kaviar, dild,
 gule og rød cherrytomater og tynde skiver citron
Håber de smager!

                    God appetit !

2 kommentarer: